Boingovi mehaničari najavili štrajk

Mehaničari zaposleni u kompaniji Boing najavili su štrajk jer su odbili predloženi ugovor prema kojem bi plate bile povećane 25 odsto u naredne četiri godine.
Boingovi mehaničari najavili štrajk
Foto: Pixabay
Međunarodna asocijacija mehaničara i radnika u vazduhoplovstvu saopštila je da je 94,6 odsto radnika glasalo za odbijanje ugovora i 96 odsto za štrajk.
 
Za štrajk je bilo potrebno dve trećine glasova 33.000 radnika.
Štrajk je samo jedan u nizu izazova za novu generalnu direktorku Keli Ortberg.
 
Ona je pre šest nedelja dobila zadatak da preporodi kompaniju koja je izgubila više od 25 milijardi dolara u poslednjih šest godina i zaostaje za evropskim rivalom Erbasom.
Ortberg je upozorila mehaničare da bi glasanje o štrajku dovelo u opasnost oporavak Boinga.
 
Takođe bi izazvalo dodatne sumnje u kompaniju u očima kupaca.

Teme

Boing

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Tramp pokrenuo svoju platformu za kriptovalute

Kandidat republikanaca na predstojećim novembarskim predsedničkim izborima Donald Tramp pokrenuo je novu platformu za kriptovalute World Liberty Financial i pozvao javnost na ulaganje.

NBS smanjila referentnu kamatnu stopu

Izvršni odbor Narodne banke Srbije na današnjoj sednici je odlučio da nastavi da ublažava monetarne uslove smanjujući referentnu kamatnu stopu za 25 baznih poena, na nivo od 5,75 odsto.