Malo poređenje cena namirnica u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj: Hleb, jaja, mleko, kafa...

Portal RTCG izdvojio je 17 osnovnih namirnica i uporedio cene u Crnoj Gori, Srbiji i Hrvatskoj.
Malo poređenje cena namirnica u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj: Hleb, jaja, mleko, kafa...
Foto: 021.rs
Na osnovu podataka koje su dobili, cene u Srbiji su nešto niže, dok su u Crnoj Gori i Hrvatskoj slične, s tim što su pojedini artikli u Hrvatskoj skuplji.
 
Hleb je najjeftiniji u Srbiji i može se kupiti za 50 centi, jaja i mleko takođe imaju najnižu cenu. Kafa je najskuplja u Hrvatskoj, dok je cena kilograma pilećeg filea najviša u crnogorskim marketima, navodi RTCG.
Cene u Hrvatskoj dobili su iz Hrvatskog udruženja za zaštitu potrošača na osnovu popisa koji su napravili tajni kupci iz meseca u mesec, dok je RTG za Srbiju uzimao najniže cene iz velikih marketa, s tim što nije uračunao Lidl koji je znatno jeftiniji.
 
Akcija Limitirane cene koja je u Crnoj Gori počela 6. septembra podrazumeva ograničavanje marži na proizvode od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi i sadrži listu od 71 proizvoda.
I u Srbiji je 1. septembra počela akcija "Najbolja cena" u okviru koje su, do kraja oktobra, u oko 2.500 maloprodajnih objekata u zemlji cene oko 700 proizvoda niže u odnosu na dosadašnje akcijske cene.
 
 
Foto: RTCG
 
Akcija obuhvata 81 vrstu proizvoda, a sniženje u proseku iznosi 26,82 odsto.
 
RTCG napominje da je uproedio cene mleka u tetrapaku bez čepa, brašna tip 500 i belog pirinča.
  • Map

    18.09.2024 20:39
    Posto znam vecinu cena u Hrvatskoj i moje zapazanje je da ova tablica niti je realna a niti istinita
  • Laki

    18.09.2024 18:36
    Prodjoh sve tri zemlje ...
    I neznam gde je neko pokupio ove cene jer kod nas ove cene su sa o na nekim super, ultra ,mega akcijama... Hleb u CG 0.60 , mleko jeftinije nego kod nas (zivim u SR)... Hrvatska , gorivo mnogo jeftinije nego kod nas , cene u restoranima slicne , u prodavnicama nisam kupovao ... U Gr i It neke cene su vece neke nize od nas ali je razlika u standardu veca ... U CH su cene u vecini slucajeva vece ali je i standard drasticno veci ...
  • DULE

    18.09.2024 18:25
    MERE
    Lanac koji ima najniže marže.Mnogi će početi zatvarati trgovine.Marže su visoke jer na svakom ćošku je trgovina ,apoteka i kladionica.Malo je mega marketa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Poništena kazna Google-u od 1,49 milijardi evra

Google je danas saopštila da je poništena antimonopolska kazna od 1,49 milijardi evra koju je kompaniji izrekla Evropska komisija 2019. godine, a koja se odnosila na njeno onlajn oglašavanje.

Tramp pokrenuo svoju platformu za kriptovalute

Kandidat republikanaca na predstojećim novembarskim predsedničkim izborima Donald Tramp pokrenuo je novu platformu za kriptovalute World Liberty Financial i pozvao javnost na ulaganje.