Producentska kuća "Režim" Miloša Avramovića će snimati film o "Ekspo 2027"

Društvo za proizvodnju i distribuciju kinematografskih dela "Režim" Beograd, čiji je vlasnik producent Miloš Avramović, dobilo je posao za međunarodnu izložbu Ekspo 2027.
Producentska kuća "Režim" Miloša Avramovića će snimati film o "Ekspo 2027"
Foto: Screenshot (Youtube/RTS)
Kako piše Nova ekonomija, ova producentska kuća dobiće 11,8 miliona dinara bez PDV-a, odnosno 14,2 sa PDV-om (nešto više od 100.000 evra) za snimanje filma o izložbi Ekspo 2027. Ugovor je dodeljen na period od tri godine.
 
Ekspo 2027 Beograd, koji je bio i naručilac ovog posla, ponudio je ovaj posao producentskoj kući "Režim", kao i još dvema firmama: Cinnnamon Films i Cinnerent d.o.o.
Zainteresovana je bila samo producentska kuća "Režim" Miloša Avramovića.
 
Ova producentska kuća osnovana je 2007. godine, a poznata je po filmu "Južni vetar" koji ima dva dela, dok je još jedan film koji je rađen u ovoj produkciji "Trag divljači" iz 2022. godine.
 
Miloš Avramović je autor nekoliko kratkih igranih filmova koji su prikazani na domaćim i stranim festivalima. Učestvovao je kao producent serija "FOLK" i "Čizmaši".
Srbija je izabrana za domaćina specijalizovane "Ekspo 2027" izložbe koja će biti organizovana od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine, sa temom "Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve".
 
Ova sepcijalizovana izložba do sada je dobila nešto više od 20 poslova koji imaju zaključene ugovore i 10 okvirnih sporazuma. Među poslovima za potrebe izložbe našle su se mnogobrojne firme koje su i po nekoliko puta dobile posao za ovu izložbu.
 
Koliko će novca biti dato za organizaciju izložbe još uvek se ne zna, ali se zna da je do sada iz republičkog budžeta dato najmanje milion i po evra za pripremu kandidature za Ekspo, kao i da Beograd planira da izgradi kompleks specijalno za ovu izložbu u Surčinu pored budućeg Nacionalnog stadiona.
  • zztop

    19.09.2024 16:35
    A ko će biti glavni glumac u tom filmu ...
  • Jedno te isto

    19.09.2024 12:37
    Hahaha...
    Sve je već sto puta rečeno.
    Šta dalje?
  • Nana

    19.09.2024 12:13
    A za prosvetare nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Poništena kazna Google-u od 1,49 milijardi evra

Google je danas saopštila da je poništena antimonopolska kazna od 1,49 milijardi evra koju je kompaniji izrekla Evropska komisija 2019. godine, a koja se odnosila na njeno onlajn oglašavanje.

Tramp pokrenuo svoju platformu za kriptovalute

Kandidat republikanaca na predstojećim novembarskim predsedničkim izborima Donald Tramp pokrenuo je novu platformu za kriptovalute World Liberty Financial i pozvao javnost na ulaganje.