"Sloga" odgovara Momiroviću: Ministre, nađite nam to jaje od 11 dinara

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" pozvali su ministra trgovine Tomislava Momirovića da im pokaže "gde je to čuveno jaje od 11 dinara koje se nalazi na policama širom Srbije".
"Sloga" odgovara Momiroviću: Ministre, nađite nam to jaje od 11 dinara
Foto: 021.rs
Kako navode, njihovi članovi su poslednjih dana "neumorno" pretraživali trgovinske lance i nisu uspeli da nađu jaje po toj ceni.
 
"Međutim, uistinu, u jednom domaćem trgovinskom lancu koji promoviše akciju 'Najbolja cena' pronašli su jaje koje košta 11,99 dinara, što kao što znamo znači - 12 dinara. Ali, evo malog problema – u našem monetarnom sistemu ne postoji kovanica od jedne pare, pa nema vraćanja kusura. Dakle, ukoliko kupite dva jajeta, pripremite se da platite okruglih 24 dinara, a ne 22 kako ministar tvrdi", navode iz "Sloge".
Ističu da Momirović u svojoj kampanji "Najbolja cena" uverava građane da mogu preživeti na dnevnom obroku od dva jajeta.
 
"Međutim, u stvarnosti, ministar, očigledno, živi u nekoj drugoj dimenziji – onoj koju omogućava bogato i privilegovano poreklo. Sam je izjavio, na pitanje novinara o inflaciji, da ga to ne zanima, jer, citiramo: 'Pitanje je do kraja je ironično, ispod, čak, i vašeg nivoa. Vama je jasno da ja potičem iz jedne bogate porodice koja ne kalkuliše i nije toliko fokusirana da uštedi kad su ovakve akcije, to svi znaju'", navode u saopštenju.
Pozivaju ministra Momirović da, "umesto luksuznih naočara za virtuelnu realnost koje korisniku omogućavaju ulazak u simulirani, interaktivni 3D svet koji mu je omogućio njegov društveni status poseti oftamologa i dobije naočare za stvarnu realnost".
 
"Očigledno je da virtuelni svet, u kojem on promoviše 'najbolju cenu', ne funkcioniše u svakodnevnom životu građana. Ministre, ne igrajte se sa narodnom sudbinom. Ako stvarno verujete u ono što izgovarate i zagovarate, pozivamo vas da  mesec dana pred kamerama svakodnevno konzumirate samo jedan obrok od dva jajeta, kako bi nam pokazali koliko je 'kvalitetan i nutritivan' taj obrok. Kada završite, izađite u javnost i prikažite nam rezultate svoje ishrane (dijete) od dva jajeta dnevno. Jer, zaista, svi želimo da vidimo kako izgleda jedna 'kvalitetna' ministarska ishrana", navode oni za kraj.
  • Novosadjanin

    20.09.2024 14:41
    Možda on može da živi na dva jajeta dnevno jer ne radi ništa al ja bogami ne.....
  • BGD 011

    20.09.2024 14:19
    Nikad gluplja vlast u Srbiji
    Ovaj covek zaista lupeta a da nije svestan toga! Doduse, jaje od 11 dinara se moze kupiti na pijaci u Nisu, pa u kombinaciji sa hlebom, parizerom i jogurtom "gradjevinski" dorucak na skeli je moguc! E Momirovicu, ti veze sa zivotom nemas!
  • Ima

    20.09.2024 14:19
    Ima
    ako nadjes Bolja Cena! Neznam sto ste napali ovo Mlađo momče koje sa pravom zeza Narod jer su za to glasali! I sta sada?! Ako vam se nesvidja menjajte ne samo da komentarišete i treba da zeza ovako i tek ce zezati opravdano!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Poništena kazna Google-u od 1,49 milijardi evra

Google je danas saopštila da je poništena antimonopolska kazna od 1,49 milijardi evra koju je kompaniji izrekla Evropska komisija 2019. godine, a koja se odnosila na njeno onlajn oglašavanje.

Tramp pokrenuo svoju platformu za kriptovalute

Kandidat republikanaca na predstojećim novembarskim predsedničkim izborima Donald Tramp pokrenuo je novu platformu za kriptovalute World Liberty Financial i pozvao javnost na ulaganje.