Momirović o akciji "Najbolja cena": Ekonomskim patriotizmom obaramo inflaciju

Akcija "Najbolja cena" će oboriti inflacija za 0,3 procenta, tako da možemo da očekujemo da će inflacija pasti ispod četiri odsto, rekao je ministar trgovine Tomislav Momirović.
Momirović o akciji "Najbolja cena": Ekonomskim patriotizmom obaramo inflaciju
Foto: 021.rs
On je to izjavio uz napomenu da su to procene Ministarstva trgovine i Narodne banke Srbije, koje su iznete na septembarskom zasedanju Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda.
"Cilj akcije 'Najbolja cena' je da se u periodu viših stopa inflacije koja je posledica rata na istoku Evrope i pokidanih lanaca vrednosti zbog geostrateških rizika, građanima omogući, naročito onim najugroženijim, pristupačna kupovina najvažnijih životnih namirnica", naveo je Momirović, a prenosi Ministarstvo trgovine u saopštenju.
Ministar je dodao da je veoma srećan što se akcija sprovodi uz, kako je rekao, maksimalnu podršku trgovaca i svih ostalih učesnika u lancu snabdevanja.
 
"Želim i ovom prilikom da se zahvalim svim učesnicima što su iskazali visok nivo razumevanja problema sa kojima se susreću naši građani i kroz ovaj vid, ako smem tako da ga nazovem, ekonomskog patriotizma, pomogli da zadamo konačan udarac inflaciji", izjavio je ministar Momirović.
  • Milan NS

    23.09.2024 11:44
    Ekonomski patriotizam
    u borbi protiv ekološkog terorizma.
    Kaži ti "Gibraltar", brale moj!
  • Jordan

    23.09.2024 11:36
    Tabla
    Retko glup i ogranicen i zao.
  • NS

    23.09.2024 11:32
    patrioto
    ajde od ljuski od jaja napravi tasne.
    Bogatasu sram te bilo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija