Još nepoznato da li će serijska proizvodnja električne "pande" krenuti u oktobru

U Samostalnom sindikatu Stelantisove fabrike u Kragujevcu ne mogu da potvrde da će serijska proizvodnja električnog automobila "grande panda" krenuti u oktobru, kako se ranije pominjalo.
Još nepoznato da li će serijska proizvodnja električne "pande" krenuti u oktobru
Foto: Beta (Darko Vojinović)
"Sada vidim da u fabrici niko ne pominje oktobar. Mi treba da imamo sastanak sa direktorom fabrike, pa ćemo videti da li ćemo dobiti neke precizne informacije", rekao je agenciji Beti predsednik sindikata Saša Đorđević.
 
On je kazao da "za sada nemamo oktobar kao mesec kada će krenuti serijska proizvodnja". 
Prema njegovim rečima, u fabrici je 800 zaposlenih što još nije broj radnika koji treba da pokrenu serijsku proizvodnju.
 
"Mi smo još u 'uzlaznoj fazi' projekta pred početak serijske proizvodnje, koja će krenuti u nekom narednom periodu, ali ne mogu da u ovom momentu potvrdim da će to biti u oktobru ili kasnije", rekao je Đorđević.
On je kazao da u Stelantisovoj fabrici u Kragujevcu radnici rade "normalno" i nema zaposlenih koji su na plaćenom odsustvu. 
 
Sve aktivnosti u fabrici su usmerene na pripreme početka serijske proizvodnje modela kojeg od milja nazivaju "električni meda". 
 
Mediji podsećaju da grupa "Stelantis" nikada nije iznela datum serijske proizvodnje "grande pande" u kragujevačkoj fabrici. 
 
Prema pisanju specijalizovanog italijanskog auto-šasopisa "Quattroruote", očekuje se da će prvi serijski primerci "grande pande" izaći iz kragujevačke fabrike u novembru.
  • Dežurno gunđalo

    02.10.2024 08:52
    A da li je poznato da li će serijska proizvodnja električne "pande" uopšte imati smisla? Jer, ko će to da kupi?
  • DžiajDžo

    02.10.2024 07:54
    najbolje da ni ne krene
    Jeftinije je: manje ćemo platiti taj škandal.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Ekonomski tigar, a finansije ranjive

Aleksandar Vučić se često hvali finansijskom situacijom države kojom upravlja, bilo sa premijerske, bilo sa predsedničke funkcije, već tuce godina.