Sekretarijatu Vlade i Novaku Nediću rebalansom budžeta više para nego prosveti

Generalni sekretarijat Vlade koji vodi Novak Nedić dobio je rebalansom budžeta čak 15 milijardi dinara, što je više nego što je dobila, recimo, prosveta.
Sekretarijatu Vlade i Novaku Nediću rebalansom budžeta više para nego prosveti
Foto: 021.rs
Opozicija u Skupštini pitala je zašto je kabinet Novaka Nedića dobio toliki novac.
 
"Pa nismo mi to dali Novaku Nediću, nemojte da lažete, nego smo to dali već za ono što smo davali i za Partizan i za Zvezdu i humanitarno za svaku zemlju gde smo slali - od Ukrajine do Meksika i pričate bajke", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
U poslednjem rebalansu budžeta stoji samo cifra, ne i obrazloženje. Kako piše N1, kad se ne vidi, onda se pretpostavlja zašto su povećana novčana sredstva za Generalni sekretarijat Vlade.
 
"Da je novac koji je tokom ove godine bio prebacivan Generalnom sekretarijatu iz budžetske rezerve i dalje utrošen za neke namene,  da je to sada kroz rebalans pokriveno", kaže Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija.
Iz Transparentnosti Srbija dalje objašnjavaju da postoje i transferi novca iz ili u budžetsku rezervu koji bez osnova nose oznaku tajnosti.
 
Na osnovu brojnih izveštaja Fiskalnog saveta može se, kažu, zaključiti i da je i te kako sporno što je novac išao ili ide baš preko Generalnog sekretarijata.
 
"Ako uopšte postoji neki validni pravni osnov da se pomažu klubovi Partizan i Zvezda, svakako bi taj novac trebalo da se raspoređuje preko Ministarstva za sport kad ga već imamo, a ne preko Generalnog sekretarijata", rekao je Nenadić.
 
Inače, generalni sekretar Vlade i funkcioner SNS Novak Nedić nekadašnji je član Upravnog odbora fudbalskog kluba Partizan. U društvu navijača viđan je na skupovima SNS, a snimljen je i kada je predvodio grupu muškaraca sa zadatkom uklanjanja blokade poljoprivrednika tokom protesta prošle godine u Pančevu.
  • Limanac

    04.10.2024 22:31
    15 milijardi naših para koje prvorođeni i sekta troše po svom nahođenju.
  • Đorđe

    04.10.2024 22:05
    Nestaćemo brže nego što sam prognozirao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Ekonomski tigar, a finansije ranjive

Aleksandar Vučić se često hvali finansijskom situacijom države kojom upravlja, bilo sa premijerske, bilo sa predsedničke funkcije, već tuce godina.