Poreska uprava Srbije: Veliki broj pekara i poslastičara ne izdaje fiskalne račune

Veliki broj pekara i poslastičara u Srbiji ne izdaje fiskalne račune, saopštila je danas Poreska uprava.
Poreska uprava Srbije: Veliki broj pekara i poslastičara ne izdaje fiskalne račune
Foto: Pixabay
Ta služba je u svojim redovnim aktivnostima, koristeći sve tehnološke pogodnosti koji pruža novi model eFiskalizacije, poslednje dve nedelje sprovela akciju kontrole poreskih obveznika u pekarskoj i poslastičarskoj delatnosti.
U 62 kontrole utvrđeno je da se 45 poreskih obveznika (72,58 odsto) ne pridržava propisa koji regulišu poslovanje preko fiskalnih uređaja i ne izdaje fiskalne račune i njima je izrečena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti.
Kod 17 poreskih obveznika nisu uočene nepravilnosti.
 
Poreska uprava je istakla da će nastaviti sa kontrolama evidentiranja prometa preko elektronskih fiskalnih uređaja i ponovo apelovala na sve obveznike da poštuju propise kako bi izbegli zakonsko sankcionisanje i zatvaranje svojih objekata.
  • Kuku lele

    18.10.2024 16:11
    A da malo pocnete da proveravate sta rade zaposleni po drzavnim firmama? Mislim da bi se zaprepastili koliko tu ima onih koji ne znaju ni sta je fiskalna kasa a kamoli da znaju za sta uopste primaju platu a nista ne rade a plate se redovno isplacuju za nerad. Javni sektor je mnogo ozbiljniji problem nego neki privatnik sto ce da ucari neki fiskalni racun od 500dinara
  • LAZAR

    18.10.2024 15:19
    vecina tih ljudi to radi zato sto je poslovanje preskupo i ako bi placali sve obaveze takse i razne parafiskalne namete mogli bi samo kljuc u bravu.ima naravno i pohlepnih ali su to uglavnom veliki igraci.
  • Sanja

    18.10.2024 15:00
    Racuni
    Ni frizerski saloni ne izdaju racune ni pekare pre neki dan u pekari sam trazila racun a prodavacica pita sta ce vam racun za 2 hleba

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Evropska centralna banka smanjila kamatnu stopu

Evropska centralna banka (ECB) je danas smanjila referentnu kamatnu stopu sa 3,5 odsto na 3,25 odsto, pošto je stopa inflacije u Evropskoj uniji opala na najniži nivo za više od tri godine.

Erbas otpušta 2.500 ljudi

Kompanija Erbas, najveći svetski proizvođač komercijalnih aviona, objavila je da će ukinuti do 2.500 radnih mesta u sektoru za vojsku i svemir u okviru restrukturiranja svojih poslovnih aktivnosti.