LinkedIn mora da plati 310 miliona evra zbog nezakonite obrade podataka

Irski regulator za zaštitu podataka kaznio je poslovnu platformu LinkedIn sa 310 miliona evra zbog nezakonite obrade ličnih podataka korisnika u Evropskoj uniji koje je koristio za ciljanu reklamu.
LinkedIn mora da plati 310 miliona evra zbog nezakonite obrade podataka
Foto: Pixabay
Regulator takođe traži od Linkedina, kompanije u vlasništvu Majkrosofta, da svoju obradu podataka uskladi sa Opštom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) Evropske unije.
Zamenik komesara irskog regulatora Grejem Dojl rekao je da obrada ličnih podataka bez odgovarajuće pravne osnove predstavlja jasno i ozbiljno kršenje osnovnog prava subjekta na zaštitu podataka.
Firma LinkedIn je rekla da se sporni slučaj odnosi na 2018. godinu i dodala da će se uskladiti sa evropskim pravilima u predviđenom roku, prenosi Blumberg.
 
LinkedIn, kao i mnoge druge velike tehnološke kompanije, ima svoje evropsko sedište u Irskoj, što znači da su lokalni regulatori zaduženi da sprovode pravila EU.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Firma iz Abu Dabija zvanično kupila Jetel

Grupa PPF, u čijem vlasništvu je i operator Jetel, uspešno je zaključila proces prethodno najavljene prodaje više od 50 odsto akcija svojih kompanija u Srbiji, Bugarskoj, Mađarskoj i Slovačkoj.