Vlada Srbije: Povećava se regres za sertifikovano seme na 17.000 dinara po hektaru

Vlada Srbije usvojila je izmene Zakona o podsticajima u poljoprivredi, koji predviđa da će u 2025. godini regres za sertifikovano seme biti do 17.000 dinara po hektaru.
Vlada Srbije: Povećava se regres za sertifikovano seme na 17.000 dinara po hektaru
Foto: 021.rs
Sada je taj regres 6.000 dinara po hektaru.
 
Pravo na regres za sertifikovano seme u 2025. godini može da se ostvari ako je račun o kupovini tog semena izdat u periodu od 1. avgusta 2024. godine do dana podnošenja zahteva, navodi se u saopštenju Vlade.

U oblasti stočarstva omogućeno je da lice koje je ostvarilo pravo na podsticaje za kvalitetne priplodne mlečne i tovne krave u 2024. godini ostvari i pravo na dodatna sredstva za kvalitetne priplodne prvotelke.

Vlada je usvojila i izmenjenu Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi u 2024. godini kojom se omogućava da se do kraja novembra isplati dodatnih 10.000 dinara svim poljoprivrednicima koji su ostvarili pravo na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2024. 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Island skratio radnu nedelju - ovo su rezultati

Islandska ekonomija nadmašuje ekonomiju većine evropskih država nakon uvođenja kraće radne sedmice u celoj zemlji, bez snižavanja plata, pokazuju upravo objavljeni rezultati istraživanja.

Firma iz Abu Dabija zvanično kupila Jetel

Grupa PPF, u čijem vlasništvu je i operator Jetel, uspešno je zaključila proces prethodno najavljene prodaje više od 50 odsto akcija svojih kompanija u Srbiji, Bugarskoj, Mađarskoj i Slovačkoj.