Počinje 65. Berlinale

U Berlinu u četvrtak uveče počinje 65. Međunarodni filmski festival Berlinale, na kojem se 19 filmova takmiči za Zlatnog medveda.
U Berlinu u četvrtak uveče počinje 65. Međunarodni filmski festival Berlinale, na kojem se 19 filmova takmiči za Zlatnog medveda.

Festival će otvoriti ostvarenje španske rediteljke Izabele Koakse "Niko ne želi noć" s francuskom glumicom Žilijet Binoš. Film, u zvaničnoj konkurenciji, premijerno će biti prikazan na festivalu koji traje do 15. februara.

Novi filmovi Terensa Malika i Pitera Grineveja su među prvim odabranim ostvarenjima koja će biti prikazana na Berlinskom festivalu. Organizatori festivala su naveli da će Malikov "Knight of Cups", u kojem glume Kristijan Bejl, Kejt Blančet i Natali Portman, imati svetsku premijeru u takmičarskom delu Berlinala.

Britanski reditelj Piter Grinevej na festivalu će se pojaviti s novim ostvarenjem "Eisenstein in Guanajuato". Međunarodni filmski festival u Berlinu je osnovan 1951. a od 1978. godine redovno se održava svake godine u februaru.

Smatra se najposećenijim filmskim festivalom na svetu, s 274.000 prodatih ulaznica godišnje.

Na festivalu se godišnje prikaže do 400 filmova, a oko 20 njih se nalazi u takmičarskom programu za Zlatnog i Srebrnog medveda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Pronađen ukradeni portret Vinstona Čerčila

Portret bivšeg britanskog premijera Vinstona Čerčila, ukraden iz luksuznog hotela u Otavi, lociran je u Italiji i biće vraćen kasnije ovog meseca, saopštile su kanadske vlasti.