Ciklus savremenog norveškog filma u KC Grad

U Kulturnom centru Grad nastavlja se ciklus savremenog norveškog filma u kojem se od 1. februara do 1. marta nedeljom uveče prikazuju ostvarenja novije produkcije (2008-2010. godina), a ulaz je slobodan.
U Kulturnom centru Grad nastavlja se ciklus savremenog norveškog filma u kojem se od 1. februara do 1. marta nedeljom uveče prikazuju ostvarenja novije produkcije (2008-2010. godina), a ulaz je slobodan.

Večeras je na programu film "Čovek koji je voleo Ingve", snimljen prema knjizi Tore Renberga, u režiji Stiana Kristiansena.

Glavni lik je mladi Jarle koji 1989. godine sa drugarima osniva bend. Film se bavi nesigurnošću u sopstvena osećanja i odnosom Jarlea i Ingvea, novog člana njihovog benda. Ciklus je pre nedelju dana započela "Kautokeino pobuna" reditelja Nilsa Gaupa, a slede filmovi tri rediteljke - "Upperdog" Sare Johnsen, "Appelsinpiken" (The Orange Girl) Eve Dahr i "Limbo" Marije Sdahl.

U saradnji sa Ambasadom Kraljevine Norveške i Norveškim filmskim institutom, KC Grad predstavlja kinematografiju ove severne zemlje koja se razvijala relativno polako od svojih početaka do 90-ih godina prošlog veka, kada kao i cela zemlja doživljava nagli procvat.

Filmski institut osnovan je 2001. godine i pružanjem velike podrške domaćim autorima norveški film je doveden na nivo konkurentnosti u odnosu na druge mnogo poznatije kinematografije, navodi se u najavi.

  • 08.02.2015 09:21
    lajavko
    To je u Beogradu, zar ne?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Pronađen ukradeni portret Vinstona Čerčila

Portret bivšeg britanskog premijera Vinstona Čerčila, ukraden iz luksuznog hotela u Otavi, lociran je u Italiji i biće vraćen kasnije ovog meseca, saopštile su kanadske vlasti.