Rasprodate karte za otvaranje Slobodne zone i projekciju filma "Trougao tuge"

Rasprodate su karte za otvaranje 18. filmskog festivala Slobodna zona 3. novembra i projekciju filma "Trougao tuge" u Beogradu.
Film će istog dana biti prikazan i u Novom Sadu od 19.30 časova u Areni Cineplex, kao i u Nišu, a u Kragujevcu 6. novembra.
Kapitalistička satira "Trougao tuge" donela je švedskom reditelju Rubenu Estlundu drugu Zlatnu palmu na 75. Kanskom festivalu, a autor je i filmova "Turista" i "Skver".
Naziv filma je termin iz estetske i kozmetičke industrije, a odnosi se na prostor između obrva. 
 
"Na švedskom mi to zovemo 'bora patnje' jer ukazuje da vas život baš i nije mazio. Naslov filma govori i o opsesiji našeg doba izgledom, dok unutrašnje blagostanje i lepota ostaju u drugom planu", rekao je reditelj.
 
U filmu glume Haris Dikinson, Širli Din, Zlatko Burić, Amanda Voker, Vudi Harelson i drugi. Radi se o grupi milijardera koji su posle brodoloma nasukani na napušteno ostrvo, a hijerarhija biva okrenuta naglavačke.
 
Osim ovog filma, na festivalu će biti prikazano preko 60 dokumentarnih i igranih ostvarenja u 14 programskih celina. Deo programa moći će da se pogleda i preko platforme KinoKauch.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Pronađen ukradeni portret Vinstona Čerčila

Portret bivšeg britanskog premijera Vinstona Čerčila, ukraden iz luksuznog hotela u Otavi, lociran je u Italiji i biće vraćen kasnije ovog meseca, saopštile su kanadske vlasti.