Gostovanje Per.Art-a u Beogradu

Predstava "Kao da život ima početak i kraj" umetničke asocijacije Per.art iz Novog Sada gostovaće 30. oktobra u Beogradu, u malom pozorištu "Duško Radović" u 20 sati.

Predstava "Kao da život ima početak i kraj" umetničke asocijacije Per.art iz Novog Sada gostovaće 30. oktobra u Beogradu, u malom pozorištu "Duško Radović" u 20 sati.

Per. Art je ovu predstavu uradio kroz radionice sa decom sa posebnim potrebama kojima se već nekoliko godina bavi. "Kao da život ima početak i kraj" ima izuzetnu poetsku vrednost, ne samo zato sto je nastala na osnovu tekstova ove dece, koji su ovoga puta gotovo kompletni autori predstave, već pre svega zato što podseća na to kuda to mi ljudi idemo, gde smo to zalutali, zašto jedni drugima postajemo tek puki brojevi, obični bar kodovi, zašto prolazimo jedni pored drugih kao da smo predmeti a ne živa bića...

Saša Asentić, voditelj i pedagog ovog projekta je performer i plesač o čijem je radu pre izvesnog vremena pisao i Brajan Mekormik, kritičar "Njujork tajmsa" koji je Asentićev plesni performans "Moja privatna biopolitika" označio kao jedan od najvažnijih kulturnih događaja u Njujorku prošle godine.

"Kao da život ima početak i kraj" predstavlja jedinstven primer sveobuhvatnog pozorišnog stvaralaštva osoba sa intelektualnom ometenošću, budući da se u ovoj inkluzivnoj predstavi, sedmoj po redu u produkciji programa Umetnost i inkluzija organizacije Per.Art, pojavljuju ne samo kao izvođači na sceni, nego i kao stvaraoci tekstualnog predloška, koreografskih i scenografskih rešenja.

Predstava je nastala u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem, što takođe predstavlja jedinstven primer inkluzivne prakse u oblasti kulture i savremenih izvođačkih umetnosti, kako u Srbiji tako i u regionu.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Pronađen ukradeni portret Vinstona Čerčila

Portret bivšeg britanskog premijera Vinstona Čerčila, ukraden iz luksuznog hotela u Otavi, lociran je u Italiji i biće vraćen kasnije ovog meseca, saopštile su kanadske vlasti.