Miodrag Krivokapić dobitnik nagrade "Fabijan Šovagović"

Glumac Miodrag Krivokapić proglašen je u Puli za ovogodišnjeg dobitnika nagrade "Fabijan Šovagović", jedne od najprestižnijih u Hrvatskoj za doprinos filmu i kinematografiji.
Predsednik Društva hrvatskih filmskih reditelja Danilo Šerbedžija uručio je u pulskom Festivalskom centru nagradu Krivokapiću, za koga je rekao da je ulogama obeležio regionalnu pozorišnu i filmsku scenu.
"Mislio sam da su me zaboravili, ali ispostavilo se da nisu i da sam ipak ostavio nekakav trag na filmu i u pozorištu. Moj filmski opus je najveći u hrvatskoj kinematografiji jer sam do 1991. godine snimio gotovo sve svoje filmove, a zatim i u Srbiji. Ova nagrada mi neverovatno puno znači tim pre što nosi ime Fabijana Šovagovića", kazao je Krivokapić.
Nagradu "Fabijan Šovagović" ustanovilo je Društvo hrvatskih filmskih reditelja 2001. godine, u spomen na velikana hrvatskog glumišta.
 
Prvi dobitnik nagrade, koja se tradicionalno dodeljuje u sklopu Pulskog filmskog festivala, bio je Boris Dvornik.
 
Krivokapić je diplomirao glumu 1975. na zagrebačkoj Akademiji za pozorišnu i filmsku umetnost. Odmah je postao član Dramskog pozorišta Gavela, a posle dve godine prešao je u Hrvatsko narodno pozorište u Zagrebu, gde se zadržao do 1986. godine. Igrao je u više od 70 igranih filmova, TV drama i serija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Pronađen ukradeni portret Vinstona Čerčila

Portret bivšeg britanskog premijera Vinstona Čerčila, ukraden iz luksuznog hotela u Otavi, lociran je u Italiji i biće vraćen kasnije ovog meseca, saopštile su kanadske vlasti.