Muzej u Barseloni na 90 minuta otvorio vrata nudistima

Arheološki muzej Katalonije u Barseloni u subotu je svoja vrata otvorio nudistima, omogućivši zainteresovanima poseban obilazak tokom kog su mogli da razgledaju eksponate bez odeće.
Obilazak u trajanju od 90 minuta organizovan je u saradnji s katalonskim naturističkim klubom.
Posetioci su razgledali izložbu fotografija Luiđija Spine Bronka iz Rjačea, poznatih i kao Ratnici iz Rjačea. 
Fotografije prikazuju dve velike grčke bronzane statue golih ratnika iz 5. veka pre nove ere koje su otkrivene 1972. u moru blizu kalabrijskog mesta Rjače.
 
"Hteli smo da obilazak učinimo zanimljivijim, a ne tipičnim obilaskom s vodičem", rekao je vodič Edgar Mestre, koji je izložbu razgledao bez odeće. "Želeli smo da se ljudi koji dođu da razgledaju eksponate osećaju potpuno isto kao i dela koja posmatraju."
 
Na internet stranici muzeja posetiocima je ponuđena prilika da se "dive izloženim delima i da pritom budu u jednakoj situaciji kao i kipovi, potpuno goli i okruženi golim telima drugih ljudi".
 
"Doživljaj je isti kao da dela posmatram u odeći, ali razlika je u tome što možda ovako bolje shvatamo da golotinja postoji oduvek i da gola ljudska tela ne bi trebalo da budu izvor srama za bilo koga", rekla je zdravstvena radnica Marta (59), jedna od nudistkinja iz grupe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Pronađen ukradeni portret Vinstona Čerčila

Portret bivšeg britanskog premijera Vinstona Čerčila, ukraden iz luksuznog hotela u Otavi, lociran je u Italiji i biće vraćen kasnije ovog meseca, saopštile su kanadske vlasti.