"Utočište u kulturi": Vlasti Madrida pozvale građane da se rashlade u muzejima i galerijama

U jeku vrelog leta, kada u na Pirinejskom poluostrvu temperature dostižu i preko 41 stepen Celzijusa, madridske kulturne institucije pokrenule su novu inicijativu pod nazivom "Utočište u kulturi".
"Utočište u kulturi": Vlasti Madrida pozvale građane da se rashlade u muzejima i galerijama
Foto: Pixabay
Ovom inicijativom, kako prenosi Euronews Srbija, pozivaju se građani da predah od vreline potraže u lokalnim muzejima i galerijama.
 
"Svesni smo da je leto komplikovan period, i da je u Madridu u julu i avgustu sve više turista. Znali smo da moramo da osmislimo neke alternative, kako ljudi ne bi bili na ulicama u najtoplijem periodu dana. Zato smo pomislili: zašto ne bismo iskoristili mesta koja su već klimatizovana, a koja pritom nude izvanrednu kulturu", kaže Marta Rivijera de la Kruz, gradska savetnica za kulturu, turizam i sport.
Ona ističe da stanovnici Madrida već znaju kako da se nose sa nesnosnim vrućinama, ali da mnogi posetioci to ne znaju.
 
"Zato predlažemo da ako u Madrid dolazite na nekoliko dana, posetite 'Prado' u najtoplijem periodu dana", dodaje Rivijera de la Kruz.
Ona takođe napominje da akcija neće doprineti dodatnoj emisiji ugljen-dioksida, pošto su muzejski prostori i galerije svejedno klimatizovani.
 
Gradsko veće se nada da će inicijativa postati godišnji događaj, koji će doprineti besplatnim "Veranos de la villa" koncertima, predstavama i kulturnim događajima koji su stalan deo letnjeg programa španske prestonice u poslednjih 40 godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost