Benksijevo najnovije delo ukradeno u Londonu posle samo nekoliko sati

Najnovije delo Benksija, uličnog umetnika iz Bristola, na temu životinja, ukradeno je iz Londona samo nekoliko sati nakon što je izloženo.
Benksijevo najnovije delo ukradeno u Londonu posle samo nekoliko sati
Foto: Beta/AP
U pitanju je grafika vuka koji gleda prema nebu, što je četvrta u Benksijevoj novoj kolekciji radova, a naslikana je na satelitskoj anteni na krovu zgrade, piše Gardijan.
 
Umetnik, čiji identitet i dalje nije poznat, objavio je nekoliko grafika nove kolekcije na Instagramu. 
Prva u nizu, koja je objavljena u ponedeljak, nalazi se u blizini mosta Kju u jugozapadnom Londonu i prikazuje kozu koja se nalazi na ivici ispod koje pada kamenje.
 
Umetnik je u utorak objavio još jednu grafiku na kući u Čelsiju - siluete dva slona koji svojim surlama sežu jedna ka drugoj.
Treći rad na temu životinja u Londonu prikazuje tri majmuna koji se ljuljaju preko mosta u Brik Lejnu i otkriven je u sredu u blizini ulice Grimsbi.
 
Neki su kolekciju nazvali serijom "Londonski zoološki vrt".
 
U martu je Benksi napravio mural na drvetu u severnom Londonu, na kom je prikazano orezano drvo. Mural je nekoliko dana kasnije prefarban belom bojom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Pronađen ukradeni portret Vinstona Čerčila

Portret bivšeg britanskog premijera Vinstona Čerčila, ukraden iz luksuznog hotela u Otavi, lociran je u Italiji i biće vraćen kasnije ovog meseca, saopštile su kanadske vlasti.