Benksijev osmi mural nosoroga već oskrnavljen, no on nastavlja da crta zoo vrt po Londonu

Benksijev osmi mural iz "zoo" kolekcije koji prikazuje nosoroga dok naskače na napušteni automobil, već je oskrnavljen, prenosi Gardijan.
Benksijev osmi mural nosoroga već oskrnavljen, no on nastavlja da crta zoo vrt po Londonu
Foto: Beta/AP
Grafit se pojavio u ponedeljak u jugoistočnom delu Londona i autentičnost je potvrđena na Instagram nalogu umetnika, ali je iste večeri snimljen muškarac sa fantomkom na glavi i sprejem bele boje kako žvrlja preko umetničkog dela. Do utorka ujutru uklonjen je i automobil.
 
Portparol opštine Grinvič, gde je naslikan mural nosoroga, rekao je da je "prava šteta što je bezumni vandal oskrnavio mural", koji je već privukao posetioce i doneo toliko radosti mnogima.
Možda će ih utešiti to da je Benksi već ostavio još jedan rad - gorilu koja podiže ogradu kako bi oslobodila morskog lava i ptice.
 
 
To je deveti mural dosad u kolekciji koju čine koza, slonovi, majmuni, vuk, pelikani, mačka, pirane i nosorog.
Portparol londonskog zoološkog vrta rekao je da je rad "apsolutno briljantan" i da će delo biti sačuvano.
 
 
Danijel Simonds, menadžer za operacije sa životinjama u Londonskom zoološkom vrtu, rekao je da je Benksi postao deo londonske scene i da je zaista lepo deliti svoj kultni status sa jednim od najpoznatijih zooloških vrtova na celom svetu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Pronađen ukradeni portret Vinstona Čerčila

Portret bivšeg britanskog premijera Vinstona Čerčila, ukraden iz luksuznog hotela u Otavi, lociran je u Italiji i biće vraćen kasnije ovog meseca, saopštile su kanadske vlasti.