Žarku Lauševiću posthumno dodeljeno "Srce Sarajeva"

Žarko Laušević posthumno je dobio nagradu Srce Sarajeva za najboljeg glavnog glumca u seriji "Vreme smrti".
Žarku Lauševiću posthumno dodeljeno "Srce Sarajeva"
Foto: 021.rs (ilustracija)

Na večerašnjoj dodeli, u ovoj kategoriji bili su još i Ermin Bravo ("Znam kako dišeš") i Uliks Fehmiu ("Poziv"), prenosi N1.

Nagrade Srce Sarajeva za TV serije dodeljuju se u dve kategorije: za dramske serije i za komedije. U kategoriji dramskih serija dodeljuje se osam nagrada: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju žensku epizodnu ulogu, najbolju mušku epizodnu ulogu, za Zvezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenario (za epizodu).

Za najbolju glumicu u drami proglašena je Jasna Đurišić ("Znam kako dišeš"), a u komediji Olga Odanović ("Radio Mileva").
 
Nagrade su još dobili Alen Muratović (najbolji glumac – komedija), Nermin Hamzagić (režija, "Znam kako dišeš"), Elmir Jukić (najbolja režija, komedija "Radio Mileva"), Jasmila Žbanić i Elma Tataragić (najbolji scenario, drama "Znam kako dišeš"), Jelena Kordić Kuret ("Znam kako dišeš", najbolja ženska epizodna uloga u dramskoj seriji), Mirvad Kurić (najbolja muška epizodna uloga u "Znam kako dišeš"), dok su Lazar Dragojević ("Znam kako dišeš") i Kris Gavrić ("Radio Mileva") osvojili nagrade za zvezde u usponu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Pronađen ukradeni portret Vinstona Čerčila

Portret bivšeg britanskog premijera Vinstona Čerčila, ukraden iz luksuznog hotela u Otavi, lociran je u Italiji i biće vraćen kasnije ovog meseca, saopštile su kanadske vlasti.