Muzej u Marseju vas poziva da na izložbu dođete goli - ali u cipelama

Muzej u Marseju omogućio je svojim posetiocima da goli razgledaju izložbu umetničkih dela posvećenih naturizmu, ali uz uslov da nose cipele.
Muzej u Marseju vas poziva da na izložbu dođete goli - ali u cipelama
Foto: Pixabay
Aktovi su glavna karakteristika najnovije postavke u Muzeju evropskih i mediteranskih civilizacija u Marseju, i to ne samo na zidovima, prenosi "Gardijan".
 
Muzej slavi svoju desetu godišnjicu izložbom koja istražuje fenomen naturizma kroz vekove, a jedan od najzanimljivijih aspekata je mogućnost da je posetite goli i to jednom mesečno, ali uz uslov da imate obuću na sebi, navodi britanski list.
Ova nesvakidašnja praksa, organizovana u saradnji sa nudističkim organizacijama, u terminima van redovnog radnog vremena, omogućava ovim posetiocima da u potpunosti dožive duh naturizma, koji se ne vezuje za seksualnost već za slobodu i prirodnost, saopštili su organizatori.
Pod nazivom "Naturistički rajevi" (Naturist Paradises), izložba nudi uvid u istoriju i evoluciju naturizma, posebno u Francuskoj, zemlji koja važi za globalni centar ove prakse. 
 
U sklopu izložbe, koja traje do 9. decembra, posetioci imaju priliku da vide više od 600 eksponata - od fotografija i filmova, do skulptura, knjiga i umetničkih dela iz kolekcija širom Francuske i Švajcarske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Pronađen ukradeni portret Vinstona Čerčila

Portret bivšeg britanskog premijera Vinstona Čerčila, ukraden iz luksuznog hotela u Otavi, lociran je u Italiji i biće vraćen kasnije ovog meseca, saopštile su kanadske vlasti.