Završeni "Filmski susreti" u Nišu, Gran pri Nikoli Rakočeviću

Dodelom nagrada završen je 59. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma, "Filmski susreti" u Nišu.
Završeni "Filmski susreti" u Nišu, Gran pri Nikoli Rakočeviću
Foto: Pixabay
"Naisa", Gran pri festivala za najbolje glumačko ostvarenje na festivalu pripalo je glumcu Nikoli Rakočeviću za ulogu u filmu "Heroji Halijarda" i za ulogu Vase u filmu "Za danas toliko".
 
Radivoju Raši Bukviću pripala je nagrada za najbolju mušku ulogu "Car Konstantin" za ulogu profesora Dragoslava Popovića u filmu "Čuvari formule", a Paulini Manov pripala je nagrada za najbolju žensku ulogu "Carica Teodora" za ulogu Milice u filmu "Ruski konzul".
Povelja za izuzetnu mušku ulogu pripala je Jovanu Jovanoviću za ulogu Radojka u filmu "Čuvari formule" i za ulogu Danijela u filmu "Jorgovani", dok je poveljom za izuzetnu žensku ulogu nagrađena Danijela Nela Mihajlović za ulogu u filmu "Heroji Halijarda".
 
Po oceni žirija, najbolju žensku epizodnu ulogu ostvarila je Ivana Vuković, dok je nagrada za najbolju mušku epizodnu ulogu pripala Ognjenu Mićoviću.
Nagrada za najboljeg stranog glumca dodeljena je Tihani Lazović za ulogu u filmu "Živi i zdravi".
 
Nagrada za najbolju debitantsku ulogu dodeljena je Čubrilu Čupiću za ulogu u filmu "Heroji Halijarda". Specijalno priznanje za izuzetno glumačko ostvarenje neprofesionalnog glumca dodeljeno je Huseinu Alijeviću za ulogu Džeja Ramadanovskog u filmu "Nedelja".
 
Specijalno priznanje "Mlada nada" za izuzetno glumačko ostvarenje dodeljeno je Viktoriji Vasiljević za ulogu Tijane u filmu "78 dana".
 
Glumac Viktor Savić dobio je nagradu za glumca koji je osvojio najveći broj glasova publike, a Saviću je ta nagrada pripala za glavnu ulogu u filmu "Megdan".
 
O nagradama na 59. "Filmskim susretima" odlučivao je žiri u sastavu Danica Maksimović, Hristina Popović i Aleksandar Srećković Kubura.
 
U konkurenciji za nagrade na "Filmskim susetima" publika je mogla da vidi 12 filmova.
 
Festival je otvorio film "Za danas toliko" Marka Đorđevića, a potom su prikazani filmovi "Nedelja", "Čuvari formule", "Poslednji strelac", "Megdan: između vode i vatre", "78 dana", "Heroji Halijarda", "Sunce mamino", "Ruski konzul" i "Živi i zdravi", "Jorgovani" i "Radnička klasa ide u pakao".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Pronađen ukradeni portret Vinstona Čerčila

Portret bivšeg britanskog premijera Vinstona Čerčila, ukraden iz luksuznog hotela u Otavi, lociran je u Italiji i biće vraćen kasnije ovog meseca, saopštile su kanadske vlasti.