Zbog klimatskih aktivista: Holandski muzej do daljeg zatvorio vrata za posetioce

Amsterdamski Rijksmuseum u subotu je odlučio da zatvori svoja vrata za posetioce "do daljeg", reagujući tako na blokadu aktivista klimatske grupe Extinction Rebellion (XR).
Zbog klimatskih aktivista: Holandski muzej do daljeg zatvorio vrata za posetioce
Foto: Pixabay
Klimatski aktivisti su se lancima vezali za ulaz u muzej i zapalili žute baklje da bi sprečili ulazak posetilaca u jedan od najpoznatijih holandskih kulturnih prostora.
"Prioritet su nam sigurnost posetilaca, zaposlenih i umetničke zbirke", rekao je holandskoj novinskoj agenciji ANP portparol muzeja, dodavši da je "svaka aktivnost koja to ugrožava neprihvatljiva". 
Aktivsti obučeni u žuto ranije su se lancima vezali za ulaz u muzej, zapalivši žute baklje kako bi sprečili posetioce da uđu u jedno od najpoznatijih holandskih kulturnih mesta.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Pronađen ukradeni portret Vinstona Čerčila

Portret bivšeg britanskog premijera Vinstona Čerčila, ukraden iz luksuznog hotela u Otavi, lociran je u Italiji i biće vraćen kasnije ovog meseca, saopštile su kanadske vlasti.