Vladimir Pištalo dobitnik nagrade 'Prozart'

Nagrada "Prozart", koja se dodeljuje za autorski doprinos razvoju književnosti na Balkanu, ove godine pripala je srpskom piscu Vladimiru Pištalu.
Vladimir Pištalo dobitnik nagrade 'Prozart'
Foto: Screenshot (N1)

To je saopštio žiri međunarodnog literarnog festivala "Pro-za Balkan".

"Ono što fascinira svakog posvećenog čitaoca Pištalove proze jeste veoma redak spoj izgrađenog stila i eksperimentatorskog nagona. On kao šetač kroz prostor i vreme veoma pažljivo beleži detalje života, a s druge strane ispituje formu pisanja", naveo je žiri u obrazloženju.
Nagrada će Pištalu biti uručena u Skoplju 17. septembra.
 
On je rođen u Sarajevu 1960. godine, studirao je pravo u Beogradu. Doktorirao je na svetskoj i američkoj istoriji na Univerzitetu u Nju Hempširu u SAD.
 
Njegova knjiga "Tesla, portret među maskama" je prevedena na 20 jezika, roman "Milenijum u Beogradu" na deset, a trenutno obavlja funkciju upravnika Narodne biblioteke Srbije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Pronađen ukradeni portret Vinstona Čerčila

Portret bivšeg britanskog premijera Vinstona Čerčila, ukraden iz luksuznog hotela u Otavi, lociran je u Italiji i biće vraćen kasnije ovog meseca, saopštile su kanadske vlasti.