Berčeku nagrada za životno delo pred prvi Nacionalni festival filma i televizije na Zlatiboru

Nagrada za životno uručena je glumcu Aleksandru Berčeku (74) uoči prvog Nacionalnog festivalu filma i televizije koji će 2025. godine biti priređen na Zlatiboru.
Berčeku nagrada za životno delo pred prvi Nacionalni festival filma i televizije na Zlatiboru
Foto: Screenshot (YouTube/RTS TV lica, kao sav normalan
Ministar kulture Nikola Selaković je rekao da je Berčekov doprinos kulturi nemerljiv i da njegova "veličanstvena karijera obuhvata najbolje iz srpskog filma, teatra i televizije".
 
Selaković je ocenio da je nagrada data Berčeku "standard koji će morati da dostigne svaki njen budući dobitnik".
Ministar je rekao da će Nacionalni festival godišnje vrednovati domaće filmske produkcije i nagrađivati najbolji film, režiju, glavne i sporedne uloge, scenario, fotografiju, montažu, scenografiju, muziku i kostime.
Uz ocenu da je"Srbija je lider u regionu i u televizijskoj produkciji", rekao je i da će ta produkcija biti deo novog festivala.
 
Selaković je naveo da manifestacije posevćene filmu postoje u Beogradu, Nišu, Vrnjačkoj Banji, Sopotu, Leskovcu, i poručio da je i Opština Čajetina prepoznala značaj festivala i omogućila njegovu realizaciju u koju će se narednih godina uključiti Prijepolje i Sjenica čime će se taj festival proširiti i na južni deo Zlatiborskog okruga.
 
"Zlatibor - Nacionalni festival filma i televizije" u organizaciji Ministarstva kulture i Filmskog centra Srbije biće priređen prvi put iduće godine, a to će biti i selekcija za kandidata Srbije za američku filmsku nagradu Oskar.
  • Bata

    19.09.2024 22:32
    susret
    Imao sam priliku sresti se gospodinom na Najlon pijaci i onako iz okreta vidim znam čoveka. Javimo se jedan drugom kao stari poznanici i svak svojim putem. Taj njegov osmeh nikad neću zaboraviti. A o njemu govoriti sve što osećam, verovatno bi me admin odbio kao preopširnog. U svakom slučaju hvala za sve što ste učinili da nam naša kinematografija bude na vrhu, a sam vrh činite Vi, a da ne grešim dušu i ne samo vi ............plejada vas glumaca. Hvala.

    ps: Ako se ikad sretnemo ponovo na Najlon pijaci nećete mi se izvući tek tako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Pronađen ukradeni portret Vinstona Čerčila

Portret bivšeg britanskog premijera Vinstona Čerčila, ukraden iz luksuznog hotela u Otavi, lociran je u Italiji i biće vraćen kasnije ovog meseca, saopštile su kanadske vlasti.