VIDEO: Majstor u muzeju bacio umetničko delo u smeće - mislio da je to otpad

Mehaničar za liftove slučajno je u Muzeju moderne umetnosti LAM u holandskom gradu Lise bacio umetnički eksponat, misleći da je reč o otpadu.
VIDEO: Majstor u muzeju bacio umetničko delo u smeće - mislio da je to otpad
Foto: Screenshot (Instagram/lam_museum)
Umetničko delo pod nazivom "Sva lepa vremena koja smo proveli zajedno" francuskog umetnika Aleksandra Laveta sastoji se od dve naizgled korišćene limenke piva, ali kada se pogleda pažljivije vidi se da su ulubljene i prazne limenke pažljivo ručno oslikane, prenosi NL Times.
 
Muzej je saopštio da je eksponat iz 1988. godine izvučen iz smeća i da je neoštećen.
"Za umetnika Aleksandra Laveta konzerve simbolizuju njegove dragocene trenutke sa prijateljima. Večeri provedene zajedno u piću možda ne izgledaju posebno, ali su na kraju vredni trenuci kada se ljudi međusobno povežu", navedeno je u saopštenju muzeja.
 
Muzej LAM izložio je limenke u staklenom oknu lifta kao da su ostavljene tokom izgradnje, a mehaničar je pomislio da je reč o pravom otpadu i bacio ga u kantu za smeće. 
Kustos je, međutim, primetio da eksponat nedostaje i pokrenuta je potraga.
 
 
Konzerve su pronađene u kesi za smeće. 
 
Nakon pažljivog čišćenja, neoštećene su vraćene na mesto gde su stajale.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Pronađen ukradeni portret Vinstona Čerčila

Portret bivšeg britanskog premijera Vinstona Čerčila, ukraden iz luksuznog hotela u Otavi, lociran je u Italiji i biće vraćen kasnije ovog meseca, saopštile su kanadske vlasti.