Studenti iz Srbije među najboljim govornicima sveta

Studenti Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu Helena Ivanov i Stefan Siridžanski proglašeni su za trećeg i četvrtog najboljeg govornika sveta u kategoriji "Engleski kao drugi jezik" na Svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu u Maleziji.
Studenti Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu Helena Ivanov i Stefan Siridžanski proglašeni su za trećeg i četvrtog najboljeg govornika sveta u kategoriji "Engleski kao drugi jezik" na Svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu u Maleziji.

Student Fakulteta organizacionih nauka Viktor Prlja proglašen je za sedmog govornika sveta, saopštila je organizacija "Otvorena komunikacija".

Na takmičenju je učestvovalo više od 800 studenata iz 93 zemlje sveta, a Srbiju su, pored Helene Ivanov i Stefana Siridžanskog, predstavljala još dva tima - Marija Simić i Viktor Prlja ispred Fakulteta organizacionih nauka i Đorđe Jovićević, student Fakulteta političkih nauka, i Jovan Petronijević ispred Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo. Kao sudija na takmičenju je učestvovao i Marko Ćirović, asistent na Fakultetu organizacionih nauka.

Helena i Stefan ostvarili su, kako se navodi, istorijski uspeh plasmanom u polufinale otvorene katerogije, gde su bili jedini tim iz kontinentalne Evrope koji se takmičio protiv studenata sa univerziteta Harvard, Sidnej i Melburn. Oni su ovo takmičenje započeli u nižoj kategoriji, "Engleski kao drugi jezik", ali su pobedama nad timovima sa Oksforda, Kolumbije, Harvard i drugih, po prvi put u istoriji ovog takmičenja ušli u polufinale otvorene kategorije.

Iako nisu došli do finala ovaj uspeh predstavlja značajan podsticaj za sve debatere širom sveta kojima engleski nije maternji jezik da mogu ravnopravno da se bore sa studentima najboljih univerziteta.

"Otvorena komunikacija" je organizacija koja se bavi unapređenjem kulture javnog dijaloga. Osnovali su je profesori i studenti Univerziteta u Beogradu 1997. godine, po ugledu na debatne klubove prestižnih evropskih univerzitetskih centara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Pronađen ukradeni portret Vinstona Čerčila

Portret bivšeg britanskog premijera Vinstona Čerčila, ukraden iz luksuznog hotela u Otavi, lociran je u Italiji i biće vraćen kasnije ovog meseca, saopštile su kanadske vlasti.