Novi film Žilijet Binoš otvara Berlinale

Svetskom premijerom filma "Nobody wants the night" sa Žilijet Binoš u februaru će biti otvoreno 65. Berlinale, jedan od najprestižnijih filmskih festivala na svetu na kome će biti prikazano oko 400 filmova.

Svetskom premijerom filma "Nobody wants the night" sa Žilijet Binoš u februaru će biti otvoreno 65. Berlinale, jedan od najprestižnijih filmskih festivala na svetu na kome će biti prikazano oko 400 filmova.

"Nobody wants the night"  Izabel Koikset je istorijska drama smeštena na ledeni Grenland 1908. godine. To je jedan od 23 filma koji će se takmičiti za Zlatnog medveda.

Berlinale je jedan od najstarijih festivala na svetu i ima dugu tradiciju prikazivanja filmova sa političkim porukama. Festival je u poslednje vreme na udaru kritika zbog okretanja ka Holivudu i glamuru.

Berlinale se ove godine održava od 5. do 15. februara i u takmičarskom programu su novi filmovi Endrua Haja "45 years", Andreasa Dresena "As we were dreaming", Terensa Malika "Knight of cups". Sa nestrpljenjem iščekivani "Pedeset nijansi siva" sa Džejmijem Dornanom i Dakotom Džonson biće prikazan van konkurencije.

Predsedavajući žirija je američki režiser Daren Aronofski.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Pronađen ukradeni portret Vinstona Čerčila

Portret bivšeg britanskog premijera Vinstona Čerčila, ukraden iz luksuznog hotela u Otavi, lociran je u Italiji i biće vraćen kasnije ovog meseca, saopštile su kanadske vlasti.