Laslo Blašković vd upravnik Narodne biblioteke

Pisac Laslo Blašković imenovan je za v. d. upravnika Narodne biblioteke Srbije, do otvaranja konkursa i izbora novog upravnika ove institucije, nezvanično se saznaje.
Vlada Srbije imenovala je pisca Lasla Blaškovića za v. d. upravnika Narodne biblioteke Srbije, do otvaranja konkursa i izbora novog upravnika ove institucije, nezvanično saznaje Politika.

Laslo Blašković bio je direktor Kulturnog centra Novog Sada, a smenjen je u oktobru 2012. godine.

Kao razlog bilo je navedeno da je na prostorijama Kulturnog centra u Katoličkoj porti zvanična tabla sa nazivom ustanove na latiničnom pismu, što je prema mišljenu UO protivno Ustavu, Zakonu o službenoj upotrebi jezika i pisma, Statutu grada Novog Sada i Statutu same ustanove.

Inače, od 2013. godine traje "upravnička kriza" u Narodnoj biblioteci, a dva konkursa za izbor upravnika poništena su zbog toga što kandidati nisu ispunjavali uslov od deset godina rada u oblasti kulture, od kojih četiri godine treba da budu provedene na rukovodećim funkcijama.

  • Ja

    19.01.2015 11:41
    sam
    Da pružimo podršku za kandidata gosponu Andreju Fajgelju, koji za sve ustanove kulture ispunjava ama baš sve uslove, radne, mentalne, obrazovne....

    Nemojmo mu dozvoliti da se vrati u Francusku, Srbija će u tom slučaju izgubiti jednog od najvećih mozgova ove zemlje.

    JOK
  • Нимбус

    18.01.2015 12:24
    Брљиво питање
    Anonimus - Макаршта!
    Обично се зезам на овом порталу, али сада, стварно и озбиљно, постављам питање: зашто тај писац не би могао бити добар и одличан директор Библиотеке Р. Србије?
    ...
    Зато што мрзи Србе и српску културу.
  • Steta

    17.01.2015 18:50
    Zar u Beogradu nemaju nekog svog, nego nasli ovoga? Izgleda su i oni nisko pali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Pronađen ukradeni portret Vinstona Čerčila

Portret bivšeg britanskog premijera Vinstona Čerčila, ukraden iz luksuznog hotela u Otavi, lociran je u Italiji i biće vraćen kasnije ovog meseca, saopštile su kanadske vlasti.