Počeo Festival balkanske muzike u Njujorku

U Bruklinu u Njujorku održava se 30. po redu Festival balkanske muzike.
U Bruklinu u Njujorku održava se 30. po redu Festival balkanske muzike.

Na festivalu učestvuje na stotine muzičara poreklom iz balkanskih zemalja. Prvog dana festivala poznatijeg pod nazivom "Golden Festival", posetioci su imali priliku da uživaju u numerama grupa koje su na svojstven način prezentovale kulturno bogatstvo balkanskog podneblja.

Grupa "Zlatne Uste" je oduševila okupljene izvedbama balkanskih pesama u kojima su dominirali tradicionalni duvačkiinstrumenti.

Okupljeni su u prepunoj sali u pratnji poznatih narodnih pesama plesali narodna kola. Osim toga, prisutni su na festivalu koji traje dva dana imali priliku da probaju i tradicionalna balkanska jela.

Festival balkanske muzike održava se već 30 godina u raznim delovima Njujorka, a na njemu uglavnom učestvuju izvođači poreklom sa Balkana, iz Turske, kao i umetnici iz Amerike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Pronađen ukradeni portret Vinstona Čerčila

Portret bivšeg britanskog premijera Vinstona Čerčila, ukraden iz luksuznog hotela u Otavi, lociran je u Italiji i biće vraćen kasnije ovog meseca, saopštile su kanadske vlasti.