Premijera indijskog filma o Marku Kraljeviću

Premijera filma "Marko Kraljević - fantastična avantura" indijskog reditelja S. Šridara biće održana u Domu sindikata.

Premijera filma "Marko Kraljević - fantastična avantura" indijskog reditelja S. Šridara biće održana u Domu sindikata.

Šridar, koji je i scenarista i producent, rekao je da je inspiraciju pronašao u epskim pesmama, mitovima i pričama i da je fasciniran Markom Kraljevićem. On je dodao da je film drugačiji od onoga na šta su Srbi navikli, kao i da je želeo da predstavi epsku atmosferu koja vlada oko Marka Kraljevića.

Takođe, on je uz pomoć digitalnih vizuelnih efekata oživeo konja Šarca, sa kojim je po oceni reditelja Marko Kraljević imao poseban odnos koji mu je bio veoma interesantan. Šridar je objasnio da njegov lik nije u stilu Konana, već da je više "kulturna" ličnost.

Ovu fantastiku, avanturu i komediju upotpunjuju i likovi poput Muse Kesedžije, Vile Ravijojle, Ljutice Bogdana…

Glavnu ulogu tumači Mateja Popović (Marko Kraljević), a ostale likove Dragana Mićalović, Anka Gaćeša, Nikola Slijepčević, Uroš Jakovljević… Lik zle turske zavodnice Azre (koje nema u narodnim pesmama) predstavlja Miljana Gavrilović.

  • 21.01.2015 08:58
    Odoh da se umijem svetom vodicom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Pronađen ukradeni portret Vinstona Čerčila

Portret bivšeg britanskog premijera Vinstona Čerčila, ukraden iz luksuznog hotela u Otavi, lociran je u Italiji i biće vraćen kasnije ovog meseca, saopštile su kanadske vlasti.