Mario Vargas Ljosa prvi put glumi

Peruanski pisac Mario Vargas Ljosa prvi put će se oprobati kao glumac u pozorištu.

Peruanski pisac Mario Vargas Ljosa prvi put će se oprobati kao glumac u pozorištu.

Slavni Nobelovac će se iduće nedelje pojaviti na sceni Teatra Real u Madridu u vlastitom komadu "Priče o kugi", koji predstavlja slobodnu adaptaciju "Dekamerona", srednjevekovnog italijanskog pisca Đovanija Bokača. Kako prenosi AFP, 78-godišnji književnik će igrati vojvodu Ugolina, plemića iz 14. veka.

Iako je često javno čitao odlomke svojih romana, Vargas Ljosa je prestravljen svojom prvom, pravom glumačkom ulogom. "Nervozan sam, jako nervozan. Osećam paniku, strah. Ali je u isto vreme sve to jako podsticajno i uzbudljivo. Jedno potpuno novo, podmlađujuće iskustvo", naveo je on.

Predstava "Priče o kugi", u kojoj vojvoda Ugolino i još četiri lika ispredaju priče u doba kuge u Firenci, biće na repertoaru madridskog teatra od 28. januara.

Vargas Ljosa, poznat po romanima "Pantaleon i posetiteljke", "Tetka Hulija i piskaralo", "Rat za kraj sveta", "Jarčeva fešta" i "Razgovor u katedrali", dobio je Nobelovu nagradu za književnost 2010.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Pronađen ukradeni portret Vinstona Čerčila

Portret bivšeg britanskog premijera Vinstona Čerčila, ukraden iz luksuznog hotela u Otavi, lociran je u Italiji i biće vraćen kasnije ovog meseca, saopštile su kanadske vlasti.