Spotify podigao cene, poznato koliko će sad plaćati korisnici u Srbiji

Globalna platforma za slušanje muzike Spotify odlučila je da prvi put nakon 10 godina podigne cene pretplate za više od 200 miliona korisnika u kategoriji Premium.
Spotify podigao cene, poznato koliko će sad plaćati korisnici u Srbiji
Foto: Pixabay
"Menjamo cene usluga u kategoriji Premium na mnogim tržištima širom sveta da bismo mogli da nastavimo sa inovacijama", navodi se u današnjem saopštenju kompanije, prenosi BBC.
Korisnici Spotify servisa u Srbiji su do sada plaćali pretplatu od 4,99 evra, 6,49 evra i 7,99 evra (u zavisnosti od paketa), a na kompanijinom sajtu već su dostupne nove cene za Premium pakete.
Tako Premium Individual paket sada košta 5,49 evra, Premium Duo ima cenu od 7,49 evra, dok je za Premium Family potrebno izdvojiti 8,99 evra na mesečnom nivou. 
 
Spotify je saopštio da će korisnici dobiti grejs period od mesec dana pre nego što nove cene stupe na snagu i imaće mogućnost da otkažu pretplatu.
 
Ovo poskupljenje ne predstavlja veliko iznenađenje, pošto ga je još u aprilu najavio šef kompanije Danijel Ek.
 
Spotify će i dalje nuditi besplatan sadržaj - uz reklame, dok korisnici paketa Premium mogu da uživaju u muzici bez komercijalnog sadržaja.
 
Spotify ima 515 miliona korisnika na više od 180 tržišta širom sveta, a oko 40 odsto njih su pretplatnici.
 
Platforme Apple music, Peacock, Netflix, Max i Paramount+ su u poslednje vreme takođe podigle cene pretplate, navodi BBC.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Troje astronauta se danas vraća na Zemlju

Ruska svemirska kapsula krenula je danas sa Međunarodne svemirske stanice sa tri astronauta, od kojih su dvojica završila rekordno dug boravak u orbitalnoj laboratoriji.