Uprkos tužbi: Kontroverzne špijunske kamere u kukicama za odeću i dalje se prodaju na Amazonu

Špijunske kamere skrivene u kukicama za odeću i peškire prodaju se na Amazonu, uprkos tome što je kompanija tužena zbog ove naprave.
Uprkos tužbi: Kontroverzne špijunske kamere u kukicama za odeću i dalje se prodaju na Amazonu
Foto: Pixabay
Jedan popis kamera u kukicama koje je uočio BBC sadrži fotografiju uređaja postavljenog u kupatilu.
 
Američki sudija nedavno je presudio da trgovački div mora da se suoči sa slučajem koji je pokrenula devojka koja tvrdi da je snimljena u kupatilu pomoću kamere na kuki za odeću kupljenoj na Amazonu.
Sudski proces protiv firme pokrenula je studentkinja na razmeni i ambiciozna glumica. Tvrdi da je, dok je boravila u domu u Zapadnoj Virdžiniji i dok je još bila dete, tajno snimljena u kupatilu kamerom koja se nalazi u kuki za odeću, za koju kaže da je kupljena na Amazonu.
 
U njenoj tužbi Okružnom sudu Sjedinjenih Država navodi se da je aukcija na Amazonu, preko koje je kamera navodno kupljena, ilustrovana fotografijom na kojoj se koristi za vešanje peškira uz izraz "neće privući pažnju".
U tužbi se takođe navodi da je korišćenje kamere bilo "predvidljivo za Amazon" i traži se kaznena odšteta protiv Amazon Inc, Amazon.com Services LLC i drugih neimenovanih optuženih.
 
 
Foto: Screenshot Amazon
 
Amazon je nedavno neuspešno pokušao da odbaci slučaj tvrdeći, vrlo jednostavnim rečima, da nije odgovoran za način na koji je kamera korišćena.
 
BBC je tražio slične kamere na britanskom Amazonu i pronašao niz ovih uređaja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija