Google za sada uklonio kolačiće za jedan odsto korisnika

Google je nedavno najavio da će krenuti da uklanja kolačiće (Cookies) za određeni deo korisnika, a konačno je to i krenuo da sprovodi u delo.
Google za sada uklonio kolačiće za jedan odsto korisnika
Foto: Pixabay
Zaštita od praćenja je nedavno uvedena za svega jedan odsto korisnika (oko 30 miliona njih), odnosno za njih su eliminisani svi kolačići. 
Cilj je, za sada, da se svi kolačići ukinu do 1. jula ove godine, a oni koji su obuhvaćeni prvim talasom ukidanja kolačića dobiće obaveštenje o tome kada uključe Google Chrome.
Funkcija se, konkretno, zove "Tracking Protection", ali da se ne bi pokvarile postavke koje ste već odabrali za neke sajtove, možete da privremeno dozvolite kolačiće trećih strana. 
 
Ovo je test, tako da će Google nakon ovog prvog talasa nastaviti da ukida kolačiće korisnicima. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija