Google uvodi pretplatu za korišćenje svog AI chatbota

Kompanija Google je promenila ime svog chatbota Bard koji koristi veštačku inteligenciju (AI) u Gemini i pokrenula novu aplikaciju koja će biti samo za pretplatnike.
Google uvodi pretplatu za korišćenje svog AI chatbota
Foto: Pixabay
Kalifornijska firma je takođe predstavila nove načine na koji potrošači mogu da pristupe ovom AI alatu pošto korisnici sistema Android mogu da preuzmu novu namensku Android aplikaciju za Gemini, prenosi TechCrunch.
 
Korisnici iPhone-a mogu da koriste Gemini u okviru Google aplikacije na operativnom sistemu iOS.
Google je takođe saopštio da pokreće svoj najmoćniji veliki jezički model (LLM) Gemini Ultra. Ova usluga biće dostupna za 20 dolara mesečno uz dvomesečnu besplatnu probnu verziju.
Firma takođe pokreće novu aplikaciju Gemini Advanced za Android i donosi je u Google aplikaciji na iOS.
 
Gemini Advanced će biti dostupan u više od 150 zemalja i teritorija, za sada samo na engleskom, a kasnije će dobiti i svoju japansku i korejsku verziju.
  • Realista

    14.02.2024 10:01
    internet novine...
    Urednici jeftinih news portala piškaju u gaće od sreće - umesto redovnih plata i doprinosa ljudskim novinarima, plaćaće 20$ za kretenaste kopi-pejst budalaštine koje će jedan "AI" krasti od drugog - dobrodošli u doba prezasićenja informacionim smećem!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija