Parče baterije sa Međunarodne svemirske stanice mu palo na kuću, sad tuži NASA-u

Alehandro Otero traži od NASA-e da mu isplati 80.000 dolara zbog štete koju je malo parče svemirskog otpada napravilo kada je palo na njegovu kuću na Floridi.
Parče baterije sa Međunarodne svemirske stanice mu palo na kuću, sad tuži NASA-u
Foto: Pixabay
Problem sa otpadom iz svemira sve je učestaliji sa većim brojem letelica i satelita koji orbitiraju oko Zemlje, a odgovor NASA-e i odluka suda postaviće presedan za buduće slučajeve.
Na Oterovu kuću u martu pao je predmet od samo 700 grama, ali je napravio popriličnu štetu. Oterov sin bio je u kući u trenutku udara, ali srećom nije povređen.
 
NASA je kasnije potvrdila da se radi o delu teretne palete korišćenih baterija koja je izbačena iz Međunarodne svemirske stanice 2021. godine.
Umesto da potpuno sagori tokom pada na Zemlju, deo palete je ostao čitav po ulasku u atmosferu.
 
"Moji klijenti traže adekvatnu kompenzaciju za štetu i stres koji je ovaj incident izazvao. Moglo je da dođe do ozbiljnih povreda ili smrti", naveo je advokat, dodajući da NASA ima šest meseci da reaguje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija