Japanska vlada konačno prestala da koristi flopi diskove za čuvanje podataka

Japanska vlada objavila je da je izbacila iz upotrebe diskete, u ključnoj prekretnici u kampanji modernizacije državne uprave.
Japanska vlada konačno prestala da koristi flopi diskove za čuvanje podataka
Foto: Pixabay
Do sredine juna digitalna agencija ukinula je sve propise koji regulišu upotrebu disketa, njih 1.034, izvestila je vlada. Izuzetak je samo propis o reciklaži vozila, dodali su.
"Dobili smo rat s disketama 28. juna", rekao je danas ministar digitalnih tehnologija Taro Kono koji se zalagao i za izbacivanje iz upotrebe faksa i ostale opreme bazirane na analognoj tehnologiji.
Digitalna agencija osnovana je tokom pandemije koronavirusa 2021. godine, kada je pokušaj uspostavljanja sistema testiranja i vakcinacije razotkrio da se vlada još oslanja na papirne dokumente i zastarelu tehnologiju.
 
Digitalizacija je u Japanu često bila na testu pa je tako aplikacija za praćenje kontakata u pandemiji neslavno propala, a proces usvajanja digitalne lične karte My Number trajao je duže nego što se očekivalo, napominje Rojters.
  • komp

    03.07.2024 14:06
    Flopi diskovi su mnogo sigurniji od Cloud-a.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija