Korisnici Instagrama mogu da naprave svog avatara uz pomoć veštačke inteligencije

Američka korporacija Meta dodala je novu funkciju u Instagram koja omogućava korisnicima da uz pomoć veštačke inteligencije (AI) kreiraju sopstvenog digitalnog avatara.
Korisnici Instagrama mogu da naprave svog avatara uz pomoć veštačke inteligencije
Foto: Pixabay
Korisnici mogu da stvore avatara uz pomoć alata AI Studio ili u samoj aplikaciji nakon što započnu konverzaciju sa AI četbotom, kao i da ga dodatno obuče o sadržaju na Instagramu i naznače teme koje treba pominjati ili izbegavati.
 
Digitalni dvojnici će moći da komuniciraju sa pratiocima korisnika u ličnim četovima ili u komentarima na objave.
Moguće je kreirati automatske odgovore i odrediti korisnike sa kojima je dozvoljeno komunicirati, navodi se na sajtu Mete.
 
Instragram će takođe omogućiti korisnicima da kreiraju potpuno nove likove uz pomoć veštačke inteligencije koji mogu da se dele u Open AI prodavnici.
Svi lični avatari ili likovi koje stvori veštačka inteligencija će biti posebno označeni da se korisnici ne bi dovodili u zabunu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija