Apple od 2025. u potpunosti prelazi na OLED ekrane na iPhone-ima

Američka tehnološka korporacija Apple će u potpunosti preći na korišćenje OLED ekrana na svojim iPhone uređajima od 2025. godine.
Apple od 2025. u potpunosti prelazi na OLED ekrane na iPhone-ima
Foto: Pixabay
Kako prenosi Rojters, pozivajući se na japansku agenciju Nikkei, to znači da će Apple sasvim napustiti tehnologiju LCD za svoje ekrane.
OLED ekrani rade tako što se električna struja propušta kroz organski materijal koji tom prilikom ispušta svetlost. Proces ne zahteva pozadinsko osvetljenje, što znači da su OLED ekrani tanji i štedljivije troše energiju u odnosu na LCD tehnologiju.
Kompanija Apple je nedavno najavila da će 9. septembra u 19 časova svečano predstaviti novi iPhone 16 tokom događaja nazvanog "Vreme je za sjaj" (It's Glowtime), preneo je ranije CNN.
 
Mediji pretpostavljaju da će novi uređaj imati nove ugrađene funkcije generativne veštačke inteligencije (AI) koji su prethodno najavljeni na godišnjoj svetskoj konferenciji Aplle-a za programere.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija