VIDEO: Apple predstavio najnoviju verziju iPhone 16

Kompanija Apple predstavila je najnoviju verziju svog vodećeg proizvoda iPhone 16, a glavni izvršni direktor Tim Kuk je rekao da je ovaj telefon napravljen za veštačku inteligenciju (AI) "iz temelja
VIDEO: Apple predstavio najnoviju verziju iPhone 16
Foto: Screenshot (Youtube/Apple)
Kompanija je tokom prezentacije napomenula da će iPhone 16 i iPhone 16 plus biti dostupni kupcima u novim bojama i s prilagodljivim dugmetom za akciju, koje je bilo dostupno samo na modelima višeg ranga, preneo je Blumberg.
 
Tu je i snažniji čip i novo dugme za kontrolu kamere, koje omogućava korisnicima da snime slike i pristupe funkcijama kamere.
Novi modeli dobiće i nešto veće ekrane i tanje ivice, a pokretaće ih procesor A18 Pro sa nadograđenim neuronskim motorom, delom čipa koji je dizajniran za rešavanje zadataka veštačke inteligencije.
 
Telefoni imaju moćnije komponente kamere i video funkcije, što im omogućava da snimaju fotografije veće rezolucije i usporene klipove.
Ova prezentacija je delimično bila predlog potrošačima, kao i Volstritu, da Apple treba ozbiljno shvatiti u svetu AI.
 
 
Ipak, Apple tehnologija veštačke inteligencije je još u ranoj fazi. Paket novih alata Apple Intelligence suočio se sa brojnim kašnjenjima, a mnoge ključne funkcije neće stići do sledeće godine.
 
Za sada, tehnologija je usredsređena na sumiranje poruka i obaveštenja, a ne na usklađivanje sa "gee-whiz" mogućnostima rivalskih sistema.
 
  • piskaralo

    10.09.2024 13:04
    Isheep
    i dalje su na 60HZ osveženja... za 1000eura da te oči bole...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija