Pojedini korisnici u Brazilu na kratko pristupili platformi Iks, ali je ubrzo opet blokirana

Platforma Iks ponovo je bila dostupna pojedinim korisnicima u Brazilu, nakon što su na njoj primenjena ažuriranja pomoću kojih se obilazi blokada koju je uveo Vrhovni sud Brazila.
Pojedini korisnici u Brazilu na kratko pristupili platformi Iks, ali je ubrzo opet blokirana
Foto: Beta/AP
Poslednje ažuriranje koristi usluge clouda treće strane, koji omogućavaju pojedinim korisnicima sa teritorije Brazila da koriste platformu, bez upotrebe virtuelne privatne mreže (VPN), preneo je Rojters pozivajući se na podatke brazilskog udruženja provajdera Abrint.
Trenutno nije poznat broj korisnika koji koristi to ažuriranje, a provajderi su ponovo blokirali pristup Iksu posle nekoliko sati.
 
"Verujem da je novo ažuriranje omogućeno s namerom. Zašto bi Iks koristio uslugu treće strane koja je sporija od njihove sopstvene?", rekao je jedan od zvaničnika Abrinta Bazilio Perez.
Nakon višemesečnog spora između vlasnika kompanije Iks Ilona Maska i brazilskog pravosuđa, Vrhovni sud je naredio internet provajderima u zemlji da blokiraju pristup platformi Iks.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija