Troje astronauta se danas vraća na Zemlju

Ruska svemirska kapsula krenula je danas sa Međunarodne svemirske stanice sa tri astronauta, od kojih su dvojica završila rekordno dug boravak u orbitalnoj laboratoriji.
Troje astronauta se danas vraća na Zemlju
Foto: Pixabay
Očekuje se da će kapsula u kojoj su Rusi Oleg Kononenko i Nikolaj Čub i Amerikanka Trejsi Dajson sleteti u Kazahstan tri sata nakon poletanja sa stanice.
Kononenko i Čub su poleteli ka svemirskoj stanici 15. septembra 2023. i u petak postavili rekord za najdužu kontinuiranu misiju na toj stanici.
Osam astronauta je ostalo na svemirskoj stanici, uključujući dvojicu Amerikanaca koji su ranije imali problema sa kapsulom Starlajner kompanije Boing.
  • Gimme Shelter

    23.09.2024 13:14
    Da li je Trejsi trudna, da pećemo pogaču?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Leteći taksiji u Dubaiju početkom 2026. godine

Leteći taksiji u Dubaiju počeće da saobraćaju do prvog kvartala 2026. godine, rekao je za RIA Novosti Kaled Al Avadi, direktor odeljenja za tehnologiju saobraćaja u Upravi za transport Dubaija.