"X" menja funkciju blokiranja: Pogledajte ko sve može da vidi objave korisnika

Društvena mreža "X" učiniće objave korisnika vidljivim čak i za one osobe koje su blokirali, piše portal Verge.
"X" menja funkciju blokiranja: Pogledajte ko sve može da vidi objave korisnika
Foto: Pixabay
Vlasnik platforme Ilon Mask kaže da će funkcija blokiranja ubuduće podrazumevati sprečavanje interakcije sa nečijom objavom, ali neće uticati na njenu vidljivost, ukoliko je javna.
Trenutno "X" prikazuje poruku "Blokirani ste", kada neko koga je korisnik blokirao pokušava da vidi njegov profil.
 
Osim toga što blokira sve objave, sprečava i da blokirana osoba vidi njegove odgovore, linkove koje je delio, kao i pratioce.
Mask je i ranije bio vrlo jasan po pitanju toga da mu se opcija blokiranja ne dopada. Prošle godine je na jednom predavanju rekao da ta mogućnost "nema smisla" i da je potrebno da se zameni samo "snažnijim oblikom utišavanja ('mute')"
 
Takođe je najavljivao da će u potpunosti prestati da dopušta korisnicima da blokiraju ljude na platformi, sem u direktnim porukama.
 
Portal Verge navodi da bi nove izmene mogle da ugroze žrtve maltretiranja na društvenim mrežama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Troje astronauta se danas vraća na Zemlju

Ruska svemirska kapsula krenula je danas sa Međunarodne svemirske stanice sa tri astronauta, od kojih su dvojica završila rekordno dug boravak u orbitalnoj laboratoriji.

Leteći taksiji u Dubaiju početkom 2026. godine

Leteći taksiji u Dubaiju počeće da saobraćaju do prvog kvartala 2026. godine, rekao je za RIA Novosti Kaled Al Avadi, direktor odeljenja za tehnologiju saobraćaja u Upravi za transport Dubaija.