Google uvodi verifikacionu značku na rezultatima pretraga

Google je počeo s testiranjem nove funkcije verifikacije kako bi korisnici pretragom dobili što relevantnije i tačnije izvore informacija.
Google uvodi verifikacionu značku na rezultatima pretraga
Foto: Pixabay
Nova funkcija verifikacije koja nam je već poznata sa Facebooka, Twittera ili Instagrama, uskoro bi trebalo da bude dostupna svim korisnicima i prilikom pretraživanja Google-a.
 
Na taj način korisnici će izbeći lažne izvore informacija i klikove, a već su pojedini korisnici u beta programu počeli da prijavljuju "plavu oznaku" pored pojmova na Google pretraživanju.
Ikonica označava da su kompanije poput Meta ili Apple, autentične, a ne neka kopija. Odnosno, da su informacije s tog izvora proverene.
 
Oznake se testiraju i sa kompanijama Microsoft, Meta, Epic Games, Apple, Amazon i HP, ali još nisu dostupne širem broju korisnika, prenosi Verge.
Kada se pređe mišem preko oznake, prikazuje se poruka koja objašnjava da "Googleovi signali sugerišu da je ovo poslovanje ono što tvrdi da jeste", a to se utvrđuje na osnovu verifikacije sajtova, podataka iz Merchant Centra i manuelnih provera.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija