VIDEO: U Maskove tunele ispod Las Vegasa ulaze zalutali vozači, uljezi i skejteri

Vegas Loop, podzemni tuneli ispod Las Vegasa koje je napravio Ilon Mask, odnosno njegova kompanija "Boring Company", ipak nije doneo obećanu revoluciju.
VIDEO: U Maskove tunele ispod Las Vegasa ulaze zalutali vozači, uljezi i skejteri
Foto: Screenshot (Youtube/Straight Arrow News)
Mask je obećavao da će Vegas Loop postati futuristički način autonomnog transporta ljudi, a umesto toga je Las Vegas dobio mrežu podzemnih tunela kojim se ljudi transportuju u običnim Teslinim vozilima, tako da gradski saobraćajni problemi uopšte nisu rešeni.
 
Da stvar bude gora, tunelima se ne kreću samo Teslini automobili, nego je zabeleženo nekoliko desetina incidenata u kojima su vozači greškom sledili Tesline automobile u tunele. Bilo je i incidenata koji uključuju oštećenje imovine, krađu, tehničke probleme, povrede, opasne situacije i neovlašćeni ulazak. Pojedini vozači su greškom ušli u tunele, a mnogo veći problem za "Boring Company" su incidenti koji se odnose na neovlašćen pristup.
Zabeležen je i slučaj u kom je skejter ušao u tunele kroz stanicu za putnike, a dve osobe su uočene kako spavaju na jednoj od stanica tunela. Takođe, jedan muškarac je pokušao da ukloni tablu s nazivom stanice. U svakom od navedenih slučajeva je intervenisalo Boringovo osiguranje.
Izgradnja tunela nije prošla "glatko", a bivši radnik Boringa je rekao da je radnicima konstantno pretila opasnost od smrti. Tokom šest meseci prošle godine je Boring prijavio 36 slučajeva povreda uključujući iscrpljenost zbog vrućine, kontuzije, povrede šaka i laktova. Između 15 i 20 radnika je zadobilo opekotine uzrokovane hemikalijama tokom njihovog rada u tunelima.
 
Međutim, ovi incidenti nisu okončali nadu vlasti grada u tranzitni sistem koji je Boring obećao, ali nikad ga nije isporučio. Vlasti su odobrili plan u maju, koji podrazumeva širenje podzemnih Teslinih tunela za vozila za više od 100 kilometara i dodavanje 69 putničkih stanica.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija