Youtube ponovo testira povoljniju Premium Lite pretplatu sa ograničenim oglasima

Prošle godine je Youtube ukinuo Premium Lite, pristupačniju verziju Youtube Premium pretplate, ali kompanija sada testira novu verziju u Australiji, Nemačkoj i na Tajlandu.
Youtube ponovo testira povoljniju Premium Lite pretplatu sa ograničenim oglasima
Foto: Pixabay
Iz Youtube-a je potvrđeno da se testira "drugačija verzija" pretplate s nekim korisnicima u pomenutim zemljama već nekoliko meseci, ali portparolka Džesika Gibi nije želela da otkrije više detalja, uključujući informaciju kada će pretplata biti široko dostupna korisnicima.
Premium Lite u Australiji košta 8,99 australijskih dolara mesečno, dok je za Premium potrebno izdvojiti 16,99 dolara. U slučaju iOS-a cena za Lite iznosi 11,99 australijskih dolara, odnosno 22,99 za Premium.
 
Prethodna verzija pretplate Premium Lite nije uključivala oglase na Youtubeu i Youtubeu Kids, ali nova verzija ima "ograničene" oglase. Iz kompanije kažu da se oglasi mogu pojaviti na muzičkom sadržaju i Shortsima, kao i da bi korisnici mogli videti "oglase koji se ne mogu prekinuti kada pretražuju platformu".
Priloženi screenshot prikazuje da novi Premium Lite ne nudi pristup Youtube Musicu bez oglasa, mogućnost preuzimanja i reprodukcije klipova offline, kao ni mogućnost slušanja videa u pozadini, što takođe nije bilo dostupno u slučaju "starog" Premium Litea.
 
Youtube je prvobitno uveo Premium Lite u delovima Evrope 2021. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

ChatGPT dobio aplikaciju za Windows

Kompanija OpenAI trenutno testira aplikaciju za ChatGPT namenjenu operativnom sistemu Windows, ali zasad je dostupna samo korisnicima koji plaćaju ovu uslugu.