Vlada Hongkonga zabranila državnim službenicima da koriste Whatsapp

Vlada Hongkonga je zabranila državnim službenicima da koriste aplikaciju Whatsapp na poslovnim računarima zbog rizika od curenja podataka i sajber bezbednosti.
Vlada Hongkonga zabranila državnim službenicima da koriste Whatsapp
Foto: Pixabay
U najnovijijim smernicama za IT bezbednost iz Kancelarije za digitalnu politiku navodi se da će državnim radnicima i dalje biti dozvoljeno da koriste te aplikacije na ličnim uređajima na poslu, a mogu dobiti izuzetke od zabrane, uz odobrenje nadređenog.
Sun Dong, sekretar za inovacije, tehnologiju i industriju, rekao je da je zabrana potrebna jer hakovanje postaje sve ozbiljniji problem. On je dodao da su vlade SAD i Kine takođe usvojile stroge mere za svoje interne kompjuterske sisteme.
Entoni Lai, direktor firme za sajber bezbednost sa sedištem u Hongkongu i Velikoj Britaniji, rekao je da je vladin pristup opravdan zbog niske svesti o sajber bezbednosti među osobljem i nedostatka sveobuhvatnih sistema internog nadzora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

ChatGPT dobio aplikaciju za Windows

Kompanija OpenAI trenutno testira aplikaciju za ChatGPT namenjenu operativnom sistemu Windows, ali zasad je dostupna samo korisnicima koji plaćaju ovu uslugu.