Nemate plan za 2027. godinu? Uvek možete kupiti kartu za turistički let u svemir

Kineska startap kompanija "Deep Blue Aerospace" objavila je da počinje sa prodajom karata po ceni od 195 hiljada evra za turističke letove raketom koja će putnike odvesti u svemir 2027. godine.
Nemate plan za 2027. godinu? Uvek možete kupiti kartu za turistički let u svemir
Foto: Pixabay
Kako se navodi, putnici zainteresovani za turistički let u svemir moraće za to iskustvo da izdvoje 1,5 miliona juana, odnosno oko 195.400 evra.
Prve dve karte će biti puštene u prodaju u 12.00 časova, a kompanija obećava da će ih sledećeg meseca biti još više u ponudi.
U kineskoj startap kompaniji Deep Blue Aerospace kažu da je u pitanju suborbitalni let, što znači da će raketa ući u svemir, ali ne i u orbitu Zemlje.
 
"Rakete za višekratnu upotrebu su ključne za smanjenje visokih troškova lansiranja, a time i troškova za komercijalni svemirski turizam", dodaje se.
Za turističke letove u svemir su zainteresovane i druge kineske kompanije, kao što je "CAS space" koja želi da organizuje komercijalne letove u vasionu do 2028. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

ChatGPT dobio aplikaciju za Windows

Kompanija OpenAI trenutno testira aplikaciju za ChatGPT namenjenu operativnom sistemu Windows, ali zasad je dostupna samo korisnicima koji plaćaju ovu uslugu.