Gardijan: Putin je Slobodan Milošević

Britanski Gardijan je u tekstu o krizi u Ukrajini uporedio ruskog predsednika Vladimira Putina sa bivšim predsednikom Jugoslavije Slobodanom Miloševićem.

Britanski Gardijan je u tekstu o krizi u Ukrajini uporedio ruskog predsednika Vladimira Putina sa bivšim predsednikom Jugoslavije Slobodanom Miloševićem.

"Putin je Milošević za bivši Sovjetski savez, istovetno loš, ali veći, a iza dimne zavese laži on želi da uspostavi marionetsku paradržavu na istoku Ukrajine", navodi se na samom početku teksta.

Novinar Gardijana Timoti Garton Eš ističe da je Evropa prezauzeta situacijom oko Grčke i pretnjom da bi ona mogla da napusti evrozonu, te da zbog toga dozvoljava da se na njenoj teritoriji dešava "druga Bosna".

"Probudi se Evropo, ako si bar nešto naučila iz svoje prošlosti", navodi Eš, uz dodatak da "Putin mora da bude zaustavljen". Eš potom pravi još jedno poređenje Putina i nekadašnjeg predsednika Jugoslavije.

"Kao i Milošević, Putin je spreman da iskoristi svaki instrument koji mu ide na ruku, bez ikakvih granica. U njegovom ratu protiv zapada, on koristi teško naoružanje, ucene, sajber napade, sofisticiranu medijsku propagandu, tajne operacije...".

U zaključku teksta Eš ističe da Putin stvara paranoju koja je nespojiva sa činjenicama, podsećajući na njegovu nedavnu izjavu datu studentima u Sankt Peterburgu, da ukrajinska vojska nije ukrajinska, već NATO legija.

  • istina

    02.02.2015 11:33
    da, pa sta
    da, zato smo ponosni.
  • Steva-NS

    02.02.2015 10:00
    Gardijan nije uporedio Blera i Putina,jer se gad,poput Blera,ne može upoređivati!A sve će izaći na videlo,kao i za Miloševića,dok će svetski "dušebrižnici" deliti lekcije,kome mogu!
  • Ja

    02.02.2015 07:34
    Samo tako
    Drzi se Putine i ne da j da te zli Englezi lopovi i tlacitelji pola sveta uzdrmaju. Ne mogu ti nista pa laju u vetar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Republici Srpskoj sutra Dan žalosti

Vlada Republike Srpske (RS) proglasila je utorak, 8. oktobar, za Dan žalosti u ovom BiH entitetu, zbog stradanja stanovništva u BiH izazvanog katastrofalnim poplavama i klizištima.